Karakalem Çalışan Hobi Grubu Çizimleri Çukurovada

Kayserideki Sulu Boya Manzara Teknik Çalışmaları

Thumbnail image

Çocuklar İçin Yaz Kurslari

Çağdaş dünya sanatını kavrayabilmek için öncelikle çağdaş, sanat ve çağdaş sanat terimlerinin anlaşılması gerekir. Çağdaş, sözcük anlamıyla “Bulunulan çağın anlayışına, şartlarına uygun olan, çağcıl, uygarca, modern, asrî (TDK Büyük Türkçe Sözlük).” demektir. Ancak bir kavram, salt sözcük anlamından çok daha fazlasını içermektedir ve zamanla ona pek çok anlamlar yüklenir. Çağdaşlık kavramı da sözcük anlamının ötesinde bir anlam taşımaktadır. O hâlde çağdaşlık neyi ifade etmektedir? Çağdaşlık, aynı çağda yaşamanın ötesinde kültürü ve uygarlık düzeyini de anlatmaktadır. Çağdaş denince yaklaşık aynı uygarlık düzeyinde olan, kültürleri birbirinden farklı da olsa aynı temel değerleri paylaşan kimseleri anladığımız söylenebilir.

ÖZEL OLARAK TEKNİK ÇİZİM KURSLARI

-Üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, inşaat mühendisli, makine mühendisliği vb. ilgili alanlarda öğrenci veya mezun olanlara yönelik,

-Kişisel olarak teknik çizimlerini geliştirmek isteyenlere yönelik,

-Yurt dışında ilgili üniversitelere başvuru yapmak isteyenlere yönelik teknik çizim dersleri.

-Özellikle iç mimarlık bölümü okumak isteyenlere yönelik özel teknik çizim dersleri.

Teknik Resim Nedir? İmal ya da inşa edilecek bir makine, bina, konstrüksiyon ya da herhangi bir ürünün, üretim aşamalarında yol göstermek üzere kullanılacak olan, belli kurallara sadık kalınarak çizilmiş resmine teknik resim denir. Teknik resim evrenseldir. Standartlara uygun çizilmiş teknik resimler dünyanın herhangi bir yerinde okunabilir.

Teknik Resim Hangi Amaçlar İçin Çizilir? Teknik resim tanımda da belirtildiği gibi, imalatın, inşaatın olduğu her alanda üretimin ilk basamağıdır. Makine, borulama, inşaat, elektrik – elektronik, mobilya, otomotiv ve daha birçok sektörde teknik resim kullanılır. Ayrıca Üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyanların da öğrenmesi gerekir.

Özel teknik derslerine daha çok üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, inşaat mühendisli, makine mühendisliği vb. ilgili alanlarda okuyanlar veya okumak isteyenler katılırlar. Bununla birlikte ilgili iş alanlarında çalışmakta olan veya çalışmak isteyen kursiyerlerimizde özel teknik çizim dersleri alabilmektedirler.

Özel teknik çizim derslerinde kursiyerler temel çizim derslerinden sonra teknik çizim dersleri alırlar. Teknik çizim derslerinde Plandan perspektif indirme, tek-çift ve üç kaçış noktalı perspektif, iç ve dış mekân çizimleri, boya teknikleri ile mekân çizimleri vb. teknikleri öğrenirler.

Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde diğer faaliyetlerimiz yanında tamamen teknik çizim ağırlıklı kurslarımızda devam etmektedir. Teknik çizim dersleri birebir veya gruplar halinde yapılmaktadır. Ders gün ve saatleri hem kursiyere hem de öğretmene uygun gün ve saatlere göre ayarlanabilmektedir. Bu derslerimizde özel yetenek gruplarının teknik derslerinden daha ayrıntılı olarak teknikler öğretilmektedir.

Karakalem Dersleri İçin Gerekli Araç-Gereçler;

1) 50X70 cm Resim Kâğıdı

2) 50 cm’lik Plastik Cetvel

3) 50X70 Ebadında Duralit

4) Maket Bıçağı- – Kâğıt Kıskacı

5) Silgi-Kalem Silgi-Hamur Silgi

6) HB-B-2B-4B-H-2H-4H- Kalemler

7) 50×70 Resim Dosyası -(siyah fermuarlı resim dosyası veya bazuka proje çantası)

8) A4 Ebadında Çizgisiz Eskiz Defteri

9) Füzen Kalem (8B veya 6B olabilir)

10) Marker Boya Kalemleri

11) Kuru-Sulu Boya Takımları

12) T Cetveli

13) Gönyeli Cetveller

14) Pergel

Yetişkinlere Yönelik Sulu Boya Kursları

Sulu Boya Nedir? Suluboya ya da suluboya resim, bir boya ve resim tekniği. Islatılmış fırça bir palette boya ile karıştırılır ve kâğıt ya da başka bir yüzey üzerinde uygulanır. Açık ve koyu tonlar, fırça az ya da çok ıslatılarak elde edilir Boya, kutu içerisinde kuru ve yaş olarak iki şekilde bulunur.

Suluboya tekniğinin en büyük özelliklerinden birisi; şeffaf olmasıdır, bu yüzden konu çizilirken çok hafif çizgilerle çizilir veya sert kalemler kullanılır ya da çok az çizilir çoğu kısım doğrudan fırçayla çizilir. Suluboyada kapatıcı olduğu için beyaz kullanılmaz, en açık tonda kâğıdın beyazlığından yararlanılır diğer tonlar boyayı sulandırarak bulunur. Bir sürdüğünüz boyanın üzerinden tekrar geçmek gerekirse kurumasını beklenir.

Günümüzde piyasada çok çeşitli suluboya ve kâğıtları satılmakta, bunların kaliteli olanlarını almakta fayda vardır. Fırça olarak değişik kalınlıklarda samur fırçalar en uygun olanlardır.

Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde 14 ve üzeri yetişkinlere yönelik hobi gruplarımızda diğer teknikler yanında suluboya dersleri de verilmektedir. Amacımız kursiyerlerin hem malzemeyi tanımaları hem de bu malzemelerle güzel çalışmalar ortaya koyarak motivasyonlarını arttırarak resmin bu alanında da kendilerini geliştirmeleridir. Çeşitli ebatlarda beyaz veya renkli kâğıtlar üzerine suluboya veya kuru-sulu boya karma tekniklerle çalışmalar yapılmaktadır. Suluboya dersleri yetişkin gruplarımızda hafta içi ve hafta sonu gruplarda çalışılabilmektedir. Sezon içerisinde çeşitli karma sergilerde ürünler sanatseverlerin beğenisine sunulmakta, dileyen kursiyerlerimiz bu sergilerde tablo satışını da yapabilmektedir. Sergilerle katılımcılara “Başarı Belgesi” takdim edilir. Başarı Belgesi çeşitli kurumlarda referans niteliği taşımaktadır. Yapılan tüm çalışmalar kursiyerlere aittir. Sulu boya dersleri talebe bağlı olarak birebir veya grup çalışmaları ile yapılabilmektedir.

Yetişkin gruplarımızda suluboya tekniği ile natürmort, manzara, portre vb. pek çok konuda çalışmalar yapılabilmektedir. Amaç, kursiyerlerin malzemeyi tanıyarak güzel ürünler çıkarıp motivasyonları güçlü tutmak, özgüvenlerini yükseltmektir.

SULU BOYA MALZEMELERİ

-Orta kalite suluboya takımı,(Profesyonel malzemeler siparişte verilebilir.

-Sulu boya kâğıdı, (İlk çalışmalar için 35×50’ye yakın ölçüler tercih edilir.

-2B kalem, silgi, açacak,

-Sulu boya fırçaları; 3, 7 ve 10 numara yuvarlak ince uçlu,

-Suluboya paleti

-Su dolu bir kavanoz ya da bardak

-Kâğıt mendil ya da kâğıt havlu.

VideoDerslerVideo Dersler İzle

KarakalemBoyamaKarakaleKuruBoyaKuruBoyaSuluBoyaDersleriSuluBoyaPastelBoyaPastelBoyYagliBoyaYagliBoyaPerspektifCizimleriPerspektifDijitalBoyamalarDijital

Thumbnail image

Kayserideki Deniz Manzara, Kayserideki Doğa Manzara, Kayserideki Duvar Kağıdı Manzara, Kayserideki Duvar Kağıtları Manzara, Kayserideki Duvar Manzara Kağıtları, Kayserideki En Güzel Manzara, Kayserideki Güzel Manzara, Kayserideki Karlı Manzara, Kayserideki Man Zara